Kövess minket!
  
     

Védősisakok: A munkavédelem alapvető eszközei

Védősisakok: A munkavédelem alapvető eszközei
2017, július 31.

Vannak olyan munkahelyek, ahol az ember csak bemegy, leül az íróasztalához és minden különösebb előkészület nélkül intézi a rá váró feladatokat egész nap. Egy iroda alapvetően nem különösebben veszélyes hely. Másként van ez az olyan munkahelyek esetében, mint amilyen például egy építkezés vagy magas feszültségű villanyvezeték szerelés helyszíne, esetleg fakitermelést célzó terület. Ezek mind olyan szakmák és helyszínek, amikhez a megfelelő védőfelszerelés használata elengedhetetlen. Ahogyan biciklizni, motorozni sem indulunk térdvédő vagy védősisak nélkül, úgy ezeknél a szakmáknál is bolondság lenne anélkül elkezdeni a munkanapot, hogy nem gondoskodtunk a saját testi épségünk biztonságáról.

Az egyik legalapvetőbb munkavédelmi eszköz a védősisak. A védősisakok viselése nélkül be sem lehet lépni egy építkezésre, hiszen sok olyan kockázati tényező van, ami indokolttá teszi a védősisak állandó viselését. Ez a munkavédelmi eszköz megakadályozza, hogy a fej megsérüljön, ha valamilyen nehéz vagy veszélyes sérülést okozó tárgy rá esne.

Védősisakból sem mindegy, hogy milyet választunk. Csakis a szabványnak megfelelő, minősített sisakokban védekezhetünk hatékonyan a balesetek ellen. Ezt a védősisak belsejében elhelyezett CE jelzés mutatja. A védősisakok között is vannak speciális változatok, például mást hordanak az alpinisták és mást a munkagépekkel dolgozók.

A védősisak mechanikai védelmet nyújt, de csak akkor, ha rendszeresen ellenőrzik, nincs e rajta sérülés, a műanyag nem vesztett-e a rugalmasságából. Évente fontos felülvizsgálni a sisakok épségét, minőségét. Egy minőségi sisak véd, de jól kombinálható fültokkal, arcvédő plexivel és védőszemüveggel is.

Végül érdemes tudni, hogy a sisakok színek szerint csoportosíthatóak, attól függően milyen területhez tartoznak: sárga – magasépítés, kék – elektromos, zöld – gépész, piros – ellenőrök, fehér vagy szürke – látogató.

Ha szeretné garantálni a tökéletes biztonságot dolgozóinak, ami a védősisakokat illeti, akkor a legjobb helyen jár! Cégünk kínálatában minden munkavédelmi eszközt beszerezhet, amire csak szüksége lehet! Tekintse meg termékeinket honlapunkon, a www.szvgtools.hu címen! Kérdéseivel keressen fel minket a rendeles@szvgtools.hu e-mail címen, valamint a 0620/3994217 telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
A hallásvédelem fontosságáról bővebben
A hallásvédelem fontosságáról bővebben

A munkavédelmi eszközök számos különböző területet fednek le, gondolva itt arra, hogy mindegyiknek megvan a maga értelme. A fej és...

Close