Kövess minket!
  
     

Miért van szükség munkavédelmi képzésre?

Miért van szükség munkavédelmi képzésre?
2014, április 23.

A munkavédelmi képzés elsődleges funkciója a munkavállalók testi épségének megőrzése. Mindenki szeretné elkerülni, hogy munkahelyén valamilyen baleset következtében saját magának vagy munkavállalóinak baja essen. Emellett az esteleges balesetek következtében komoly anyagi károk is keletkezhetnek, melyek elkerülése szintén kiemelten fontos egy cég életében.

Azonban a munkavédelem nem csak testi épségünk megóvása szempontjából fontos. Ahhoz, hogy a munkavállalók hivatalosan és törvényesen dolgozhassanak, munkavédelmi oktatáson kell részt venniük. Ha egy cégnek legalább egy alkalmazottja van, már akkor kötelező a munkavédelmi oktatás, a képzésen való részvétel nélkül ugyanis senki nem dolgozhat önállóan.

Ez törvényileg is szabályozva van. Az 1993-as évi XCIII. törvény 55. paragrafusának értelmében a munkavállalónak munkavédelmi oktatáson kell részt vennie munkába álláskor, a munkakör, a körülmények, valamint a munkaeszközök megváltozásakor, továbbá abban az esetben, ha új technológia kerül bevezetésre.

A munkavédelmi oktatáson szerzett ismeretek elsajátításával és betartásával biztonságosabbá válik a munkavégzés.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
munkavédelmi-eszközök2
Zuhanás elleni munkavédelmi eszközök

Számos olyan szakma létezik, melyek esetében a munkavégzés speciális körülmények között, komoly magasságokban zajlik. Ilyen esetekben a balesetmentes munkavégzéshez elengedhetetlen...

Close