Kövess minket!
  
     

Mi is az a munkavédelem?

Mi is az a munkavédelem?
2014, április 23.

Sajnálatos módon az esetek többségében a munkavédelem előtérbe kerülése csak akkor következik be, ha a baj már megtörtént, egy baleset vagy egy hatósági ellenőrzés, bírság formájában. A munkavédelem lényege mindezek megtörténtének megakadályozása.

Ez a védelem egyrészt az államtól jön, másrészt a munkáltató részéről. A munkáltatónak minden esetben gondoskodnia kell a munkavédelemről egy belső szabályzat segítségével, illetve annak betartatása által. A munkaeszközök, a veszélyes anyagok, a munkaszervezés és munkaidő, valamint a megfelelő műszaki és higiéniai követelmények biztosítása és egészséges munkahelyek kialakítása a munkavédelem főbb területei. Az ezek érdekében tett lépések nagyban hozzájárulhatnak az egészég és a biztonság fenntartásához munkahelyi környezetben.

A munkáltató feladata tehát a munkavédelemről és az előírások betartásáról gondoskodni, beleértve a felmerülő kockázatokat, azok elkerülését, védőintézkedések meghozatalát, a munkavállalók képzését a munkaeszközök biztonságos használatára, vagy az ahhoz kapcsolódó szervezési feladatokat.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
munkavédelem1
Mit érdemes tudni a munkavédelemről?

A munkavédelem a szervezett munkavégzésére vonatkozó biztonsági és egészségügyi követelmények, egyúttal az ezekre szolgáló törvénykezési, szervezési, intézményi előírások rendszere és...

Close